Termal tatil dinlenme veya tedavi amacıyla tercih edilir. Farklı bileşenlerden oluşan kaplıca sularında şifalı ve huzurlu bir tatil süreci geçirmek için bavul hazırlama aşamasına dikkat etmeniz önerilir.
İçindekiler
Termal Tatile Giderken Alınması Gerekenler
Termal oteller şifalı sulardan en verimli şekilde yararlanabileceğiniz konaklama alanlarıdır. Termal tatillerin geçirildiği termal otellere giderken yanınıza almanız gereken bazı eşyalar bulunur.
Termal tatile giderken yanınıza almanız gerekenler aşağıda listelenmiştir.
Nemlendirici Krem
Her gün kullanılması gereken nemlendirici kremler, termal tatil sürecinde daha büyük bir öneme sahip olur. Özel bileşenlerden oluşan termal suların yer aldığı havuz, hamam ve saunada vakit geçirdikten sonra cildiniz arınıp yenilenir. Ancak bu süreçte cilt, yüksek oranda nem de kaybeder.
Nem kaybının önlenmesi için gündüz ve gece için farklı özelliklere sahip nemlendiricilere ihtiyaç duyulur. Yüz ve vücut için, cilt tipinize uygun içeriklerden seçilmiş farklı formüllerden oluşan nemlendiricileri tercih edebilirsiniz.
Nemlendirici kremin yanı sıra temizleyici, tonik, maske ve peeling gibi cilt bakım ürünlerini de yanınıza alarak gün boyu cildinizi güçlendirebilirsiniz.
Havlu
Termal tatile giderken alınması gerekenler arasında ilk sırada havlu ve bornozlar yer alır. Bazı tesislerde misafirlere bornoz ve havlu verilir. Ancak konforlu ve güvenli bir tatil süreci geçirmek için kendi ürünlerinizi yanınıza alabilirsiniz.
Havuz, sauna, hamam gibi yüksek sıcaklıktan oluşan termal sulardan çıktıktan sonra üşümemek için hızlı bir şekilde bornozunuzu giyip saçlarınızı havluya sararak sorunsuz bir süreç geçirebilirsiniz.
Saç Bakım Ürünleri
Yüksek hassasiyete sahip olan saçlar, termal tatil boyunca farklı bileşenlerden oluşan sıcak sulara maruz kalır. Suda uzun süre kalmanızın ardından saçlarınızın yıpranmaması için bazı önemli unsurlara dikkat etmeniz gerekir. Saçların düzenli olarak beslenerek güçlendirilmesi yıpranmayı minimize eder.
Termal tatil için bavul hazırlarken yanınıza tarak, şampuan, saç bakım kremi, bakım yağları ve saç maskesi almanız tavsiye edilir. Termal sudan sonra, saç tipinize uygun bir şampuan ve bakım kremi kullanarak saçınızı yıkayabilirsiniz. Ardından saçınıza uygun yağ ve krem uygulayarak saçınızı nazikçe tarayabilirsiniz.
Hamam Seti
Termal tatil yerlerinde hamam ve sauna gibi alanlar bulunur. Bu alanlar cildinizin tamamen arınmasını sağlayan özel bir yapıdan oluşur. Yüksek sıcaklığa sahip hamam ve benzeri alanlardan verim elde edebilmek için hamam setine ihtiyaç duyulur. Bazı tesislerde konaklayan misafirlere hamam seti verilse de riske girmemek için bavulunuza mutlaka hamam seti eklemeniz önerilir.
Hamam setinin içerisinde ponza taşı, kese, sünger, köpük lifi, ahşap masaj aleti ve organik sabunlar yer alır. Buharla beraber yumuşayan cildinizi kolaylıkla temizleyerek vücudunuzun yenilenmesini sağlayabilirsiniz.
Mayo ve Bikini
Termal tatile giderken yanınıza almanız gereken parçalar arasında mayo ve bikiniler yer alır. Termal tatile sıklıkla sonbahar ve kış mevsimlerinde gidilir. Bu nedenle yanınıza almanız gerekenleri belirlerken mayolar gözden kaçabilir. Ancak tatilin olmazsa olmazı olan bu parçaları mutlaka bavulunuza eklemeniz gerekir.
Kaplıca, hamam ve havuz gibi birçok kişinin bulunduğu alanlardaki termal sulara mayo ve bikini giyerek girmeniz gerekir. Termal tatil hazırlığına başlarken bavulunuza ilk olarak mayo ve bikinilerinizi koymak unutma ihtimalini önleyerek konforlu bir tatil olanağı sunar.
Termal Tatil Nerede Yapılır?
Türkiye, termal turizm açısından son derece gelişmiş bir ülke olarak dünyada öne çıkar. Binlerce yıllık geçmişe sahip olan termal sular, farklı uygarlıklar tarafından kullanılır.
Şifalı yapıları çok erken keşfedilen termal sulardan yararlanabileceğiniz şehirler arasında Denizli yer alır. Pamukkale Travertenleri, UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmeyi başaran yapısı ile dikkatleri üzerine çeker.
Manisa’da bulunan Kurşunlu Kaplıcaları’nın içerisinde kalsiyum sülfat, hidrojen sülfür, sülfat ve bikarbonat bileşenleri yer alır. Bu bileşenler romatizma, cilt, eklem, solunum ve sinir gibi hastalıklara iyi gelen yapıya sahiptir.
Yalova’da bulunan Samanlı Dağları Kaplıcaları, Roma Döneminden itibaren kullanılır. Romatizma gibi birçok hastalığın tedavisinde destekleyici olarak kullanılan Yalova termal oteller, Sağlık Bakanlığı tarafından işletilerek misafirlerini ağırlar.
Sonbahar ve kış aylarında sıklıkla ziyaret edilen Ankara’da şifalı termal sulardan oluşan pek çok termal kaplıca bulunur. Kızılcahamam, Tahtalı, Kapullu kaplıcaları huzurlu bir dinlenme ve yenilenme olanağı sunar.
Termal turizm bölgelerinin büyük bir bölümünün yer aldığı Kütahya, yıl boyunca birçok turistin ilgi odağı haline gelir. Orman içerisinde yer alan Ilıca Kaplıcaları’nın yanı sıra yüzlerce yıllık geçmişe sahip Eynal Kaplıcaları da görülmeye değer yerler arasında bulunur.
Jeolojik yapısı ve tarihi yapıları ile beğeni toplayan Nevşehir, termal sularıyla da dikkat çeker. Etkileyici manzaraya sahip termal sularda şifalanabileceğiniz şehirde Kozaklı Kaplıcası, Bayramhacılı Kaplıcası ve Gümüşkent Kaplıcası bulunur.
Birçok kaplıca bölgesine sahip olan Afyonkarahisar, termal turizmin en yoğun yaşandığı şehirler arasında yer alır. Farklı bileşenlerden oluşan termal bölgeler, her ihtiyaca hitap eden seçeneklerden oluşur. İçme suyu olarak da kullanılabilen Gazlıgöl Kaplıcası’nın yanı sıra Ömer Ilıcası, Hüdai Kaplıcası, Gecek Kaplıcası ve Heybeli Kaplıcası da misafirlerin ilgi odağı haline gelir.
Termal tatil sürecinizi konforlu bir şekilde geçirmek için termal oteller arasında ilk sırada yer alan Afyon Oruçoğlu Termal Otel’de konaklayabilirsiniz.
Termal Otele Gidince Ne Yapılır?
Termal oteller sağlık sorunu olan bireylerin yanı sıra şifalı sularda keyifli bir dinlenme olanağını tercih edenler tarafından da sıklıkla ziyaret edilir. Termal otellerde bulunan SPA, hamam, masaj, fizik tedavi, cilt bakımı, sauna, termal havuz gibi hizmetlerden yararlanarak konforlu bir dinlenme süreci geçirebilirsiniz.
Sabah saatlerini termal sularda geçirip öğleden sonralarını ise şehri ve yerel lezzetleri keşfederek değerlendirebilirsiniz. Afyon termal tatil köyü seçenekleri arasında yer alan Oruçoğlu Termal Otel, şehrin her noktasına kolay ulaşım imkanı sağlayan merkezi konumu ve etkileyici hizmetleri ile kusursuz bir tatil deneyimi yaşamanıza olanak tanır.
Termal Otelde Kaç Gün Kalınmalıdır?
Kaplıca otellerde kalınması gereken süre kişiye göre değişkenlik gösterir. Termal tatile çıkma sebebi, süreyi belirleyen en önemli faktördür. Tedavi amaçlı tatilin süresi uzman doktora ve sağlık çalışanlarına danışılır. Termal otel tatili ortalama olarak 2 hafta kadar sürer.
Bu sürenin ilk birkaç günü, bireylerin suya ve tedavilere adapte olmasına yardımcı olur. Şifalı sulardan ihtiyaç duyulan verimin elde edilmesi için vücudun, farklı bileşenlerden oluşan suya alışması gerekir.
Vücut kadar zihinsel açıdan da adapte olmak rahatlama ve dinlenme süreci için son derece önemlidir. Stresten uzaklaşıp zihninizi boşaltarak fiziksel sağlığınıza katkıda bulunabileceğiniz termal otelleri tercih edebilirsiniz.
Kaplıcada geçirdiğiniz sürecin rahatsızlıklarınıza olan etkisinin sağlık personelleri tarafından değerlendirilmesinin ardından süreci bitirebilir veya uzatabilirsiniz.
Termal Otelde Ne Giyilir?
Termal tatil köyünde konakladığınız süreçte mayo, bikini, havlu ve bornoza ihtiyacınız olur. Günün büyük bir bölümünü şifalı sulardan oluşan havuz, sauna, hamam gibi alanlarda geçirilen tesiste günlük kıyafetlere fazla ihtiyaç duyulmaz. Pijama ve mevsime uygun birkaç parça kıyafet, termal tatil süreciniz için yeterlidir.
Yazın Termal Otele Gidilir mi?
Termal tatil otelleri yıl boyunca konuklarına hizmet verir. Termal bölgelerin yer aldığı şehirlerde tatil sürecini geçirmek için çoğunlukla bahar ayları tercih edilir. Ancak bazı rahatsızlıkların tedavisi için kaplıcayı tercih eden kişilerin kış ve yaz mevsimlerinde de termal tatile gidebileceği belirtilir.
Konforlu bir termal tatil süreci geçirmek için tercih edilen ve Afyon termal otelleri arasında yer alan Oruçoğlu Termal Otel’de unutulmaz bir dinlenme olanağına sahip olabilirsiniz.
Bir yanıt yazın